06 May 2010

Baru Sampai Tengahari Tadi

Pesanan yang dibuat pada Isnin lepas telah selamat saya terima melalui GD Express tengahari tadi. Teruja jugak sebab nak dapat gadget baru. Sebenarnya saya membuat pesanan untuk mendapatkan sebuah kamera DSLR Nikon D90 bagi menggantikan kamera saya yang lama Nikon D40. Kenapa Nikon menjadi pilihan? Sebab saya agak yakin dengan prestasi jenama ini setelah menggunakan D40 dalam 2 tahun. Cadangnya untuk mencuba jenama Canon pulak, tapi takut tak memuaskan hati nanti.

Pesanan ini saya buat melalui sebuah kedai di Kota Bharu, Kelantan. Kenapa tidak beli di Johor saja? Sebenarnya saya sudah bertanyakan beberapa kedai fotografi di Johor tapi kebanyakkannya ketiadaan stok dan juga agak mahal sikit berbanding kedai di Kota Baharu ni. Kedai ini direkomenkan oleh seorang kawan yang juga berkecimpung dalam arena fotografi ini. Setelah bayaran dibuat secara online, kedai tersebut menjanjikan pesanan akan sampai dalam masa sehari melalui carrier service.


Disertakan bersama set Nikon D90 ini ialah Nikkor lens ,AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, memadai untuk shoot dalam keadaan ruang yang sempit dan juga jarak sederhana jauh tanpa perlu menukar lens. Untuk yang lebih baik, elok dapatkan lens 18-200mm tapi harganya mahal sikit........

Oklah...nak belek-belekkan gadget baru ni sebelum mengujinya di Pendang Kedah, Sabtu ini kerana kebetulan mengikuti rombongan pengantin ke sana.



45 komen:

Kalau ada link utk ke kedai tu scr online mesti best..heehe

tok..
alooo..akak pun tgh dok dlm wishlist gak mende nihh..
keda kota baru tu dok alik mano..?
ingat nok balik klate bulan 6 nii..boleh gi jengah..

ya ampun...bestnye...nooorfa pun teringin gak kamera ni..mesti beli ni if da ade duit...

salam bro~

wah... cntik2.. blh roger kat sy xbape regenya.. sbb skang sy ngah wat survey tuk rege d90... :)

miz.fantasy@gmail.com

please eik... :)

bestnyer....jeles :( huhu

nikon i likeeeeeeeeeeee...

kawe kalau nak beli kamera pergi KL jer dekat pertama KOmpleks...

ada toke tu kira buleh runding laaa

tapi dah lama tak pergi ntah idup tak dia hehehe

apapun selamat main2 ngan kamera baru hehe...

errr..tok...klik gmbr sy stu..eceh..hehe..

azlanlin:
Aku nak kasi link tapi tgh lamannya tgh direnovate.

nak tgk jugak pi sini http://www.mmdigital.com.my/pre/

Hizami Rahim:
Tgh nak study benda baru.. :)

kak zaa:
Kedainya senang sangat jah... betul2 di hadapan bazar kota bharu.

Mrs Infinity:
Skrg ni masa terbaik utk dapatkan D90 sbb harganya dah turun byk.

~ LP lum ~:

W'salam....
HArga D90 dah turun skrg ni tp berbeza2 ikut kedai. Klu kat KL rasanya lagi murah sikit.

nfahk:


huhu.. jangan ler jeles.

NaqeebLukhman:
Gitulah dekat Kl rasanya harga lagi rendah sbb kalau beli di johor pun dia order dari KL.

atieabie:

Ok..... senyum, senyum say cheese :)

hehe...camera mania dh menular satu malaysia...kalo takda taksah...auntie je yg pakai camera hp

Auntie yangLerni:
Makin ramai yg pakai.. dah jadi satu hobi mania pulak.

uihh

pakcik kayo naaa huhuhuu

Wanie:
Bukan pakcik kayo.... kayap. :)

wah..gadget baru..saya tak habis lagi bereksperimen dengan 450D yg hubby beli..lebih mudah guna camera hp je sebab senang dibawa hehe//

harap tak lama lagi ada pameran solo TokNabe :)

fuyoo toknabe....hebat loni...hok N40 tu xser jual murah murah ker?berapa harga N90 loni?

wahh..camera baru..ambik pic sy..hihi..

Kniedaz:
450D tu pun kira gadget yg bagus juga. Masalahnya kualiti gambar cantik tp nak bawa ke sana sini tu yg leceh.

ch@:

Apa kata ch@ cr sponsor.. :)

dav_perantau:

Lama tak nampok demo mari ja'le. D40 tu dah ada org minta la.. :)

::SuePrettyInPink::

Amik gambar boleh saja.. ok, senyum sikit.... :)

pB:
Ari tu rasa nak try canon plk tp godaan nikon D90 tak boleh ditolak.

da lama berkenan camera tuh..adess
hee.ntah bila nk dpt beli.. =)

gooseberries:
Kalau dah suka dan ada bajet..apa salahnya ambil terus.

baru nak blaja..berjaya mengepow sebijik nikon dari adik semalam..
minggu ni kerja keras dngan nikon itu.satu hapa pun tak tau

wowww!!

hasil 'tembakkan' semakin tepat nih...

"kiranya ini hadiah utk Hari Guru lah ye???"

heheheh....

razif2000:
huh..dah kira bagus dpt mengepow tu, kena start pelan2.

J@J@:
Hadiah hahaha.... hadiah yg kena keluar duit sendiri.

go go go NIKON
farysa pn nk tukar jgk la
cm bes D90 ni
berapa ek?

farysa:

Best juga kemudi D90 ni. Agak berat sikit kalau ditambah dgn baterry grip tapi memang best la.

tok...sy adalah org yg paling teruja dan kagum ngan hasil d90, hoho..
sgt berbeza ngan d60 itu...sbb d60 ni byk noise ler..
kalo d90...senang betul nak ngedit..
tak yah edit pun takpe sebenarnya...hoho

Alona:
setakat sehari dua pakai ni..puas hati sangat hasilnya

Salam tok,

mintak pendapat sikit, brand pe yang bagus ek? tgh survey compact digital camera ni..budget dlm RM700..google2 tak jumpa la info yang up-to-date.

Cikgu Idris:
masa awal2 keluar digital camera ni sy ada pakai sony cybershot, ok jugak. Saya pun tak tahu mana yg bagus... mungkin semuanya bagus, mungkin juga jenama memainkan peranan.

salam!
awk!awk!kt pn tgh mencr2 jugak camera!tp ingat nk d3000..sy impikan yg2..awk suggest cmne??
awk beli d90 bp??kat mane tmpt yg leh kasi harga murah ek??

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More