18 April 2010

Perlukah Diaktifkan?


Dalam banyak-banyak entri saya, entri samba belace menjadi satu-satunya entri yang menerima banyak spam komen. Tak tahulah kenapa entri tersebut yang menjadi sasaran komen spam masuk. Mungkin kerana samba menjadi perkataan yg paling dicari dalam enjin carian.

Setakat ini saya dah memadam berpuluh komen spam dari entri tersebut tapi komen-komen spam tetap juga masuk. Heran jugak...

Rasanya untuk mengelakkan komen-komen spam masuk, perlukah saya mengaktifkan Comment moderation ?

Hari ini budak nakal di atas dah genap 8 tahun. Selamat Hari Lahir.

15 komen:

selamat hari lahir...
kepada anak TokNabe... dah besar panjang tu huhuh... masih nakal lagi ker,...


komen moderation tu kalau setakat satu n3 jer kena spam rasanya tak payah laaa... hehehe

hensem le.. slmt hr lahir

Wanie:
Betul tu.... ikut suka hati sendiri ler :)

NaqeebLukhman:
Tq.. isk nakal budak2. :)

Maiyah:
haha..hensem mcm ayahnya. wakaka

Kalu doh lagu tu, molek benor la Tok moderate komen hok masuk daripada lenguh tange nok delete.

aRoL:
Bagi pihak YB.. terima kasih. :)

Cikgu Idris:

Cuma satu ...... sy sendiri malas nak key-inkan anksara, org lain pun sama agaknya . Setakat ni cuma satu n3 tu saja yg kena.. kalau mkn byk mungkin kena aktifkan.

kalu bules x pyh laa...mls nok key-in..hehe.

Selamat hari lahir budok nakal...smartnyer paka spek ite..hehe

Gina:
Saya pun kekadang mls nak tinggal komen klu ada Comment moderation kat blog. Malas nak key-in tu yg sebenarnya....

salam..
kira seantero dunia nak memberi komen di blog saudara..menarik..
kadangkala tajuk entri mempengaruhi..apapun pada saya I M OK..like thats..

zulko:
Hehe.. kalau komen betul tak apa, tp yg masuk komen spam. Kekadang kat komen tu, iklan org telanjang pun ada :)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More