04 January 2010

Bermulanya Rutin

Hari ini bermulanya rutin biasa. Yang belajar mula menulis, membaca dan mengira. Yang mengajar datang mencurah ilmu.

Sesi persekolahan tahun 2010 dimulakan dengan tiada lagi Skim Baucar Tuisyen, Bantuan Pakaian Seragam dan Projek Hikmah yang kesemuanya khas untuk pelajar-pelajar yang kurang berkemampuan. Mulai tahun ini juga segala bil utiliti seperti elektrik dan air akan dibayar oleh pihak sekolah. Sebelum ini bil-bil utiliti ini dibayar oleh Pejabat Pelajaran Daerah yang berkenaan. Kenapa yek....?

17 komen:

nmpknye mak ayah kena kua duit lebih sikit klu nk projek skolah brjalan... tuisyen tu penting. tntu ramai ibubapa yg merungut kn!!! hehe...

kerajaan beri.. kita pong dok asyik memberi le nih

gali lubang tutup lubang kot

selamat menjalankan tugas..once a teacher,always a teacher..

selamat kembali ke sekolah!

upsss!!
kena bayar lebey la yuran sekolah ye??

SBT dah takde ye cikgu??
ooo...bru tauu...

yuran thn 2010 ni lebih berbanding thn2 lepas.

demi anak ibubapa sanggup brkorban.
segala2nya baru.

Teja:
Huhu......kena berjimat cermat ler.

maiyah:
Yang penting eloklah diteruskan.... kesian bantuan mcm tu ditangguhkan dulu.

hani@debu melukut:
Thanks.... betul tu, once a teacher always a teacher.

J@J@:
Awal2 ni suasana sibuk sikit.

huhu...kerajaan kata pendidikan percuma ler.....

chekgu BaniHassim:

dah tak ada kot... cuma istilah yang diberikan... ditangguhkan dulu. :)

zue:
Bayaran tambahan itu ikut sekolah.... ada sekolah yang sedikit bayarannya dan ada sekolah yg tinggi bayarannya.

Mana yang anak ramai bersekolah, parah sikit ler tapi nak buat macam mana pendidikan satu keperluan untuk anak-anak.

pB ado dengar orghe krajae dok ke'chek

duit budget untuk 2010 , separuh doh habis ...

hu hu hu ...
Baru masuk bulae satu , 1/2 doh habis ...

lagu mano tu

banyok projek projek hok patut gerok tahun ni, di KIV dulu

nasib baik spbt ada lagi ye, tok..

Ntah ler..kita ni selalu sgt harapkan bantuan. Tu yg senang org nak 'makan'. Tp takde bantuan..terasa gak ler pd sape2 yg dh biasa menerima..terutama kat yg betul2 memerlukan.

pB:
Tak taulah apa cerita yg sebenarnya. Kurang peruntukkan maknanya susah payah sikit ler kami nak jalankan aktiviti.

Alona:

SPBT dgn RMT masih berjalan lagi. Banyak dah benda2 pelik berlaku sekarang ni........

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More