11 November 2008

Ngendap.....

Lama tak mengupdate blog, sejak kena demam itu hari, malas rasanya nak buka dan nengok blog ni. Dengan badan yang kurang sihat, selera kepada internet pun berkurang sikit. Hehe... tak normallah kalau mcm tu. Alhamdulillah kini rasanya dah kembali normallah bila terasa gatal2 badan kalau tak melayari internet..hehe.

Petang tadi sempat pergi amik angin kat Tasik Machap, sambil nengok orang mancing. Bukan gi ngendap ler... itu saja buat suspen aje. Petang2 macam ni ramai juga orang yang pergi memancing. Sebelah sini ramai, nun di seberang sana pun ada orang memancing. Saya pula saja bawa budak2 amik angin.


Angin petang tadi memang nyaman, bertiup sepoi2 bahasa persis di tepi pantai adanya. Memang seronok kalau dok memancing sambil berehat2. Tak dapat ikan tak pe... yang penting keseronokan tu ada. Hehe.. kaki pancing mesti setuju punya ayat ni. Memaning bukan untuk dapat ikan sangat, kalau nak ikan sangat tak payah gi mancing.. gi cari kat pasar udah ler.

Tengok gambar di atas tu... rasanya memang tak dapat ikan lagi tu, mungkin dah duduk dari tengahari atau dari pagi. Tak siapa tau... tak pe, tak pe yang penting seronok melontar umpan ke gigi air tu. Kaki pancing saja yang faham... dan saya pun memahami.. hehe.



Alah.. layan gambar udah ler...

19 komen:

This comment has been removed by the author.

salam tok..tok tak suka memancing ker? tapi ambil angin petang sungguh nyaman sekali...nanti ingin ke swan river, ambil angin petang..tapi hambatan kerja macam tak mengizinkan

aman damainya tgok gambar tu

Arsaili ;

hehe... mancing, hobi yang lama dah tinggal. Tapi kalau terjumpa regu, insyaAllah boleh ler join.

Kujie ;

Kalau bawa kerusi malas, pah tu duduk.. rasanya tak nak bangun walapun dah sampai petang. Memang nyaman kak jie dok situ.

demam suda elok ke toknabe??

waah..cam besh jek tasik machap tu..

besar dan cantik jugak tasik machap ni ye..setanding dgn tasik buatan kat Puj tu jugak...

minat mancing kan?nanti dtg sini kita gi mancing kat tasik Puj tu..ada ikan ke tak, tak gerenti..

Wiween :

Dah makin elok sikit. Tasik tu memang best... tapi best untuk mancing dgn amik angin je. Mandi hehe.. apa2 hal tanggung sendiri. :D

UncleJ :

Memang besar tasiknya. Kalau nak camping kat sini pun sesuai. Seronok.... mancing kat tasik PUJ hehe.. ada ikan ke bro? ikan sardin? ikan kering?

Kalaulah saya boleh mancing sama dengan TokNabe alangkah bestnya. Tambah lagi kalau ada Suzan Tamim. Hahahaha.

Abg Putra ;

Gi mancing ikan terubok kat sg sarawak.. mungkin seronok jugak kt. kalau malas mancing kat sungai, mancing je kat pasar.. dah siap siang ian tu.. hehe.

Wah Tok dah baik demam terus g jalan-jalan ya...cantik sungguh lah pemandangan tempat tu..lenkali saya pun nak g sana walk-walk eat air..Tok jadi pemandu pelencong nya leh..hihihi

salam toknabe..oooo demam rupenye...takpe dpt mancing ikan terus sihat..x dpt ikan duyung ker..ker dpt mak dugong hehheheh...

ooo best kememancing hi hi hi

MdmZend :

kalau bawa batang pancing lagi okey.... dok santai2 pancing toman. :D

cappuccino ;

kalau dapat duyung.. sah sekali tu je ambo mancing. :D

nuu_ol :

hehe.. tanya orang yg minat mancing memang best la. Cuba tanya pada mereka yg tak minat.. apa jawapannya. :D

wah.. lepas baca entri ni.. gi carik2 joran kat stor tu.. ermmm tak jumpa plak.. kalau tak minggu depan leh mancing ni... pakai jala dapat tak bro.. he he

Kasawari ;

Kalau masa terluang sangat2 tu....hah mai ler, kita mancing sama2. kalau rajin nak menjala.. hehe saya tengok jelah.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More