10 July 2007

SK Peringgit -2nd day10.07.07, Hari kedua di SK Peringgit, setelah perbincangan diadakan dikalangan guru, pihak sekolah meminta kami membuat satu kursus mengenai penggunaan Microsoft Excel. Bagaimana untuk membina borang markah yang boleh terus mendapatkan jumlah, purata, peratus dan kedudukan seseorang murid dalam satu2 peperiksaan. Mereka meminta untuk mengadakan kursus tersebut pada 6.8.07 pada har Isnin, jam 2.30 hingga 4.30 petang. Pada tarikh tersebut pihak sekolah memaklumkan bahawa semua guru2 tiada aktiviti dan dapat hadir untuk kursus tersebut.
Kami memang tiada halangan, tetapi kami juga akan membuat persediaan seperti membuat nota2 ringkas, slaid dan latihan yang akan diberikan kepada guru2 semasa kursus tersebut. He..he..so kena buatlah persediaan dari sekarang. Kertas cadangan juga kena buat (nampaknya dalam bab ni En. Azlan Lin lah yang layak membuat kertas cadangan).
Aktiviti ari ni, tengok2 apa yang nak dibuat untuk projek khas, proposal sudah siap. Bahan2 mentah dah sedia, idea dah ada dan dah mula buat intro. Aku akan buat satu bahan untuk pengajaran Kajian Tempatan. Tajuknya kena tunggu dulu, dah ada tajuk tapi biar surprise sikit kat kekawan. Kekawan yang lain kalau nak minta tolong, dipersilakan ke IPPM. Kita buat sama2, tolong menolong. Orait!!!!!
..........................................hari kedua lepas,hari ketiga menanti.

0 komen:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More