21 September 2008

Kad Raya

Kad rayo dari ladyD, hehe..baru jah ambo gi ambil. Terima kasih atas ingatan mengirimkan (huhu kena gi amik sdiri) kad raya ini. Selamat Hari Raya AidilFitri juga dari TokNabe.

Yang atas tu kad raya dari Manje,terima kasih banyak2 suruh toknabe gambil kad raya ni. Mudah-mudahan balik raya tahun ni seronok ye manje.

Kad raya dari Cikgu Bani Hassim, baru saja diterima. Wah ada Upin dengan Ipin sekali tu. Terima kasih berbanyak. Mudah-mudahan raya kali ni terasa istimewanya buat Bani Hassim.

Kad raye dari mae. Terima kasi berbanyak sebab ingat ko kawe. Duit rayo mano? serial dua pun jadilah... boleh buat namboh isi minyok motor. Gapo2 pun terimo kasih deh. Mari dumoh rayo ni... maaf kawe rayo johor.

Kad raya bentuk baru dari Along Arman baru je sampai (gi amik sdiri). Terima kasih atas tanda ingatan di Aidilfitri.


Kad raya dari kamezaim. Terima kasih atas kad raya.Cuma kalau dulu kad raya ni mat posmen yang hantar hingga ke pintu rumah. Hehe.... sekarang kad raya kena pi ambil sendiri kat rumah orang yang hendak hantar. Hehe... tak kisah ler ini dunia berbeza dengan dunia nyata.

Kat kampung saya ni, kebiasaan posmen akan melonggokkan surat2 biasa orang kampung di suatu kedai runcit. Kat sinilah penduduk kampung akan membelek2 jika ada surat mereka. Jika dilihat masa2 hujung Ramadan ni, sepatutnya kad2 raya yang sampai tapi yang saya lihat tiada. Boleh dikatakan dalam 10 surat yang sampai hanya 2 atau 3 sahaja kad raya yang ada. Mungkin zaman dah berbeza orang ramai lebih suka menggunakan sms atau pun e-kad. Kalau nak dikira menerima kad raya sebenarnya lebih seronok dan lebih bermakna. Mungkikah suatu hari nanti akan tiada lagi kad2 raya dikirim kepada sedara mara, rakan2, kawan atau sahabat2 jauh. Semuanya terpulang kepada KITA.


14 komen:

salam toknabe..sekali skala dtg ambil kad raya dekat rumah org pun apa salahnya..hehe apapun,thanks.

wah dapat kad raya ek.. ermmm.. best tu..

masih lagi ker bro surat2 posman longgok2 kat kedai runcit.. ermmm.. dulu ker skrg? kira kedai runcit tu macam pos mini gak eh..

kamezaim :

Hehe...unik dunia bloging ni ye... itu yang sayang nak tinggal. Terima kasih kembali atas kad raya ni.

Kasawari :

Kedai runcit depan rumah saya tu... boleh dikatogerikan sbg pejabat pos minilah.Hehe.. yang peliknya, surat2 beralamat rumah saya ni akan sampai ke rumah saya. Ini yang pelik, surat2 lain akan dilonggok kat kedai runcit tulah.

bro...tolong emelkan alamat..nak hantar kad raya real punya...jgn lupa ekk..

cukuo seronok ,kalau balik kerja , tengok tengok ada kad raya ....


lonni orghe malah doh nok ata kad rayo ....

bakpo ??

pB lagi suko kad rayo dari email

Uncle J :

InsyaAllah.... nanti tengok peti email.

pb :


lamo doh ambo tak leh kad rayo ni.. asik2 sms dgn email jah. Perubahan ikut zaman kot.

amboi sanisah huri.. :)

dgr lagu raye mesti rase syahdu ekk :(

combi & huby tak pernah mis dapat kad raye dari abg huby tiap-tiap tahun..dia sorang yg rajin anto kad..kdg rase pelik gak :D

combi :

Sayu jugak dgr lagu2 raya lama ni.Lagu2 raya baru kurang berkesan sikit memberi feel.

Lama2 kad raya ni tinggal nostalgia jelah nanti ye..

TokNabe, tapi bagi sayalah kad raya bentuk tradisional mempunyai nilai tersendiri. Boleh gantung buat hiasan dll.

abg putra :

hehe....kalau dah dapat sms raya je, nak gantung apanya.

cepat mase berlalu deh..trend pn dh berubah..dulu masing2 kalut nk hntr kad raya..loni sume dh segera..ucapan raya tru sms,online,blog je..ingat lagi maso bdk2 dulu mak slalu gantung kad raya kt dinding mase raya hehehe..indah sungguh mase2 tuuu...

cappuccino :

kalu dulu ore boleh gantung kad raya kat dinding. Lo ni nak buat guano... kebanyakkan ucapan diterima melalui sms. Takkan nak gantung telefon kot.

Perubahan mengikut masa, padahal yang lalu itu kekadang kala lebih indah dari sekarang. :D

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More