01 February 2008

Wish a Wish

Hari2 rehat ambo nampaknya makin berkurang sekarang ni. Mungkin dah cukup agaknya rehat (bukan rehat jugak) setahun ketika ambo ambol KSPK tahun lepas. Tahun ini dah mula ada macam2 yang perlu dibuat lebih2 lagi awal tahun cam ni. Hari ini guru besar menyampaikan khabar yang baik, gembira tapi perit sebenarnya. Sekolah ambo tersenarai untuk calon Sekolah Cemerlang peringkat Negeri Johor untuk tahun 2008. Itulah projek terbaru ambo nanti... sudah menanti kerja untuk ambo siapkan. Profil sekolah, sejarah sekolah dan juga satu persembahan multimedia untuk hari pemantauan nanti akan disediakan oleh ambo. Selain dari tu kerja2 lain kena juga perlu dibereskan, fail2 makmal komputer, program yang bersangkut paut dengannya perlu dikemaskini. Masanya tak lama diberi, cuma 2 minggu je tinggal. Itulah satu perkhabaran mengembirakan tapi juga memeritkan untuk dkerjakan. Sebelum ambo memulakan projek tu biarlah ambo berbloging dulu weh...

Ambo tengok kereta di bawah ni mmg comey lote.... buat ambolah, ore lain ambo tak tau. Lain orang lain selera.Kereta ni tergolong dalam kategori MPV di keluarkan oleh Toyota. Toyota Wish ni duduk sepadan dengan Honda Stream dalam kelasnya. Di Malaysia Toyota Wish diedarkan oleh UMW Toyota dengan keretanya diimport dari Thailand. Kereta yang diedarkan di Malaysia oleh UMW Toyota adalah dalam kelas 2.0 liter sahaja. Kalau nak yang 1.8 liter, kita boleh mendapatkan kereta yang dikeluarkan di Jepun sama ada baru atau pun yang recond. Bagi ambo inilah MPV yang paling sporty, ia tetap bergaya walaupun dengan 7 seater.

Guano comey ko dok? Lebih lanjut tentang Toyota Wish pergilah ke sini , sini , dan sini atau sini .

16 komen:

ermm..bertambah bz ekk skrg ni? sapa kata cikgu byk relax..byk cuti tu betul la kan?..hehe

whoaaa...comei sungguh wish ni kan bro? tak sih orda se ke? kawe minat jugok hok yang kaler merah hati tu..demo amik yg hok putih dgn body kit ... comei jugok tu...bila nak orda nih???
kalau kelik kg bawak wish ni memang gempak sungguh weii!!!

bila la saya nak merasa naik wish ...satu hari nanti tercapai jugak cita2 nak merasa naik wish ni, especially hok putih tu kan??...

Jawab :

--> UncleJ : hehehehe... kalau tak nak bz, kita jangan keje le kan, tapi itulah adat keje masa bz ni mmg akan ada.Cuma kalau ada masa lapang tu perguna ler betul2.

UncleJ order ler Wish ni, mmg comey lote. Ganti jer si Caren tu... kalau UncleJ yang bawak Wish ni mmg gempak ler... mmg kena dengan orangnya :D

Salam TokNabe,

Wah molek bebenor la tuoh.. UncleJ hok maroon, tokbabe hok putih.. ambo pulok hok hitae (hitam).. jgn jadi hulk hogan dah.. he he..

Saya memang minat gila gila Wish ni.. wish jer lah.. tapi tak mampu nak beli lagi..

Awal2 dulu asyik beli majalah motor trader.. asyik tgk harga wish yang recond jer.. pastu bila naza ada jual wish.. tgk kat showroom jer la.. skrg ni UMW ada jual gak kan..

Jawab :

--> Kasawari : Molek benarlah tu.. nak amik hok ite.. comey lote jugok. Tak kiralah kaler apa, semua comey bagi kawe. Guano nok antar ni... bui sekali alamat la, tersalah antar nanti susah. Kalau tak jumpa ambo la pakai terus :D

kalo dlm mimpi pun jadilaa ekk.

nak cari lampu aladdin..bole minta yg kaler merah tuu :p

Salam Tok,

Saya wish harijadi akan datang nanti dapat 'Wish'

Jawa :

-->combi : Hehehe.. kekadang semuanya bermula dengan mimpi. Ada mimpi yg jadi kenyataan, ada juga mimpi yang jadi angan2.

Jawab :

--> Jie : Ting!!!!..... maka dapatlah wish tu. :D

tok..toyota rush SUV pun ok gak..family car

Saya pusing-pusing manapun tetap suka 'garis langit' [skyline cakap orang putinya]. Hehehe!

Jawab :

--> Arsaili : ....... namun wish juga pilihan hati :D

jawab :

--> BP : Mmg 'garis langit' tu ambo berkene jugok la... kalau nak kira mana2 hok lawa tu mmg kene belako. Hehehehe .. memasing ada cita rasa sendiri :D

salam tok nabe,
ambo ni maghi meghato2 lopak masuk ssini..

kalu doh kkenae gak nok kato guano lagi, cumo so jah wish ni aircond dio tok sapa ko oghe alek belakae sekali..kalu nok keno boh sedighi..tapi kat tepak drebar tu looks classy lah..enjin tok soh pertikai la dok, kalu hok toyota gak insyaAllah molek.

kalu estima/naza ria, kerusi tengoh tu ado duo jah (tengoh2 ado laluan), jadi kalu anok2 nok alah ke depae/belakae mudoh tanpa turun dari kereta dan tolak kerusi kedepan. Pahae ko dok tok tahu la ni..jadi bilo pitu tok payoh buko dari luar selamat sikit anok2..ggitulah pendapat ambo hok baru nok kenal tok nabe ni :)

hok aloh terlupo: naza ria/estima tu aircond memae ado untuk setiap seat.

Jawab :

--> OndeOnde :Betulah tu apa yang dikata. Ambo dah tengok ketiga2 type MPV tu termasuk juga Honda Stream. Tapi itulah mungkin kekurangan lain boleh ditutup dengan bentuknya yang menarik. tapi kalau betul2 nak family car, rasanya Estima lebih sesuai. Ap2 pun semuanya bergantung pada minat dan fulus je :D

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More