16 November 2007

aNAk

Lagu Anak yang asalnya dinyanyikan oleh Freddie Aguilar dalam bahasa Tangalog (Filipina) , kemudian ia dinyanyikan pula oleh penyanyi2 lain dalam bahasa2 yang berbeza.

video

~ Video ditujukan khas buat seorang kawan yang baru menerima kelahiran anaknya yang ke empat pada 14/11/2007 yang lepas. Sapa nama....... Aspalela?

(Tlg tutup dulu Snapdrive player kat bawah, sebelum mainkan video).

8 komen:

Cuti panjang nie bole la sapa2 kerja keras jika nak tambah anak.hehehehe..

salam,

anak sy dah 3, tp kalo campo anak² cyber....lebih 30 org ni :p

mmg best lagu ni..combi dah dgr dr combi sek dulu lg..

~ bila dah jd mama ni lebih menghargai ibu..

~ luv my mum so much ~

lagu anak ni mmg byk mengimbau nostalgia saya..chewahh

suka dgr lagu ni esp dr Freddie tu..yg ori in English..bes banget!

tok tak balik kg cuti sekolah ni?

salam...lagu ni mmg evergreen tok...saya pun suka gak

Mmg best lagu ni, kalau pula dengar yang versi asal mcm kata uncleJ tu. Anak2 mmg patut dengar lagu ni untuk lebih menghargai ibuapa, tak gitu combi?.

` Untuk kawan tu, insyaallah ada masa nti aku pi jalan2 nengok ahli baru keluarga kau 'Aspalela' tu. Skrg ni aku nak blk kelantan dl. :D

Tok Nabe.tadi singgah kat balkoni Uncle J lalu bertamu dilaman saudara .Thanks for the "Anak".Really appreciate it.Though tak faham versi Tagalog bila di inggeriskan ternyata amat menyentuh rasanubari.Nak cadang ni doh kelek kelate cuti sekolah ni cari boleh lagu loghat kelate ke Pattani ke?Banyak variasi lawa jugok.Ambo asal dari Perak susurgalur dari Pattani.Bertugas di Kuala Lumpur,Salam mesra jua. Rio.

Lagu ni memang best even dalam bahasa melayu...Tp jarang berkumandang diradio sekarang ni...:(

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More