24 August 2007

Projek Khas

Seminggu…...itu tempoh masa cuti untuk kali ini. Banyak benda sempat dibuat dan banyak benda juga tak sempat dibuat, contohnya kali ini aku tak sempat kelik kelate. Walau bagaimana pun sempat juga bawa family pegi round2 kota Melaka. Dalam cuti ni juga aku kena berjinak2 untuk menyiapkan projek khas (membina perisian pengajaran dan pembelajaran).

Kajian Tempatan dengan tajuk Pencemaran jadi pilihan aku, entahlah kenapa aku pilih tajuk ni tapi sebenarnya sumber2 input dan juga rujukan memang berlambak sama ada dari paper, buku dan juga internet. Internet yang paling banyak sekali aku buat rujukan. Kata orang buat perisian ni pakai autoware senang, ada yang kata pulak pakai flash senang, malah ada yang berbisik sama aku pakai director pun senang. Tapi bagi aku , pakai powerpoint memang paling senang. Walaupun senang dan nampak ringkas tapi bila tengok pada nama POWERpoint tu..memang ianya POWER jika kita mahir menggunakannya. Dengan gabungan fail flash(swf), movie (avi & wmv), audio(mp3 & wma) dan hotpotato, aku dah boleh dikatakan dapat menyiapkan hampir 100% perisian tersebut. Semua item2 tadi aku letakan di PowerPoint sebagai platformnya. Alhamdunillah semuanya ok..walaupun aku hanya pakai POWERpoint.



Penggunaan bahan berasaskan flash juga dapat dimasukkan ke dalam Microsoft PowerPoint. Selain itu video dengan dengan control panel juga dapat disertakan sekali (memudahkan pengajaran dan pembelajaran bila guru hendak memberhentikan tayangan sekejap).

Video player dengan control panel serta gambar2 mengenai punca pencemaran yang terdapat dalam perisian tersebut.

1 komen:

It is also possible Abercrombie today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More